Dr med dent Tatjana Knego

KLINIKA ZA SPLOŠNO DENTALNO MEDICINO,
ORTODONTIJO, ORALNO KIRURGIJO IN RTG-ORTOPAN
CENE ZOBNIH IMPLANTATOV V ZAGREBU NA HRVAŠKEM

Zobni implantat je sestavljen iz treh enako pomembnih delov: titanskega implantata, abutmenta inprevleke. Cena implantata je odvisna od: 1. vrste implantata, 2. osebe, ki ga vgradi, 3. abutmenta– nadgradnje, ki se namesti na implantat in ki drži prevleko, 4. količine in kakovosti kosti, v katero se implantat vstavi in 5. vrste prevleke.


Cene zobnih implantatov pogosto povzročijo zmedo pri pacientih, saj so te na tržišču precej različne. Cene implantatov in vgradnje so odvisne od razlike v cenah, ki variirajo od ordinacije do ordinacije, od kakovosti storitve in od cen proizvajalca implantatov, kar pa je odvisno od vrste izbranega implantata. Vsekakor je pomembno to, kdo vam implantat vgradi; ali je to specialist oralne kirurgije, ki je vrhunski strokovnjak na svojem področju in ki to opravi popolno, ali pa splošni stomatolog. Od tega je odvisna tudi cena implantata. V zobni kliniki na Hrvaškem Dental Estetic Studio implantate vgradi oralni kirurg z dolgoletnimi izkušnjami, ki je pri svojem delu izjemno strokoven in natančen. Oralni kirurg z doktorico Knegosodeluje že sedem let, skupaj pa sta opravila že zelo veliko kakovostnih protetičnih postopkov na implantatih. Cena abutmentov– nadgradenj na implantatih se razlikuje tudi od vrste materiala (kovina, cirkonij, individualizirani ali ne). Ker so bele barve, se v sprednji del zgornje čeljusti najpogosteje vstavijo cirkonijeviabutmenti, keramična kronica pa je zaradi transparentnosti na cirkoniju videti naravneje.


Cena implantata je odvisna tudi od tega, ali imate dovolj kosti, od njene kakovosti in ali se nahajamo v bližini sinusov. Če je treba vgraditi umetno kost ali opraviti dvig sinusnega dna, se cena implantata lahko zviša. Takšni posegi se izvajajo pod lokalno anestezijo in so povsem neboleči. Prevleke so lahko izdelane iz kovinskega porcelana ali pa so nekovinske iz cirkonijevega porcelana. Cena implantata se spreminja glede na vrsto materiala, iz katerega je prevleka izdelana. Prevleke iz cirkonija so povsembiokompatibilne in so enake barvi zob, zato je rezultat njihove uporabe visoko estetski.